"Az írás esszenciája az együttérzés gyakorlása" (R. F. Kuang)

Engedd meg, hogy bemutatkozzam. Verebélyi Márta vagyok, újságíró, szövegíró, németnyelv-tanár, kommunikációs szakember, az igényes nyelvi megnyilvánulás híve. Ebben a menüpontban azt tudhatod meg, hogy ez mit jelent, egyúttal pedig azt is, hogy számodra miért lehet hasznos.

Mit eszik a vegán? – Állati fehérjétől mentes ételek az étlapra

Manapság már nem meglepő, hogy az emberek egy része nem eszik húst, sőt akadnak, akik semmilyen állati eredetű élelmiszert nem fogyasztanak. Ők a vegánok. Hogy ne legyen számukra unalmas az étlap, adok számodra néhány tippet, mivel lehet őket levenni a lábukról. 

 

Zölségkrémlevesek növényi tejszínnel készítve

A halál hírnöke: színtelen, szagtalan, fehér por a levesben

Néha gyilkol, vagy más megölésére vesz rá gonosz embereket az étel, az ital, amely sajnálatosan nem csak táplál, szomjat olt. Ez a gasztronómia sötét oldala. Sorozatunkban megtörtént, tanulságos esetekről olvashattok, a nagyvilágból és itthonról. A következő írásban, az előző folytatásaként, a mérgezés irodalmi-történeti hátteréről, a méregfajtákról és hatásaikról lesz szó. (Forrás: Wikipédia, glamour.hu, Ponticulus Hungaricus, Kovács Orsolya)

Ha "csak" hasmenéssel megússza, már mázlis!

Az étel-intolerancia nem divat, nem úri betegség, hanem egy komoly probléma. Neked mint éttermi vagy cukrászati vezetőnek célszerű alkalmazkodnod ehhez az egészségügyi kockázathoz. Azaz: jó, ha tudod, sokan küzdenek valamilyen étel-intoleranciával, így nagyon jól teszed, ha garantálni tudod számukra, hogy nálad is tudjanak rendelni.

 

Miről van szó? 

A mozivászon legtutibb gasztrosztorijai

A főzős filmeket mindenki kedveli, nem csak a szövegírók és a gasztroszakemberek. Így hát mutatok öt olyan mozgóképet, amelyet érdemes megnézned, adott esetben újranézned... 

 

Ha te is a gasztronómia szerelmese vagy, bizonyára te is szereted az olyan filmeket, amelyeknek a középpontjában a főzés vagy a sütés áll. Itt van néhány olyan darab, amelyet muszáj megnézned – vagy ha már láttad, újranézned. Nézd csak! 

 

L'ecsó

Ahhoz, hogy belépjenek hozzád, először meg kell találniuk téged 2. rész

A webshopok vásárlói, az éttermek látogatói egyre inkább az interneten keresnek étkezési lehetőségeket; éttermeket, kávézókat, egyéb gasztronómiai szolgáltatásokat. Ha egy gasztrovállalkozás nem jelenik meg a keresőkben a beírt kulcsszavakra, nem éri el a potenciális ügyfeleit. A SEO segít abban, hogy az étterem, kávézó, catering szolgáltatás, bár, fagylaltozó, cukrászda vagy egyéb gasztronómiai vállalkozás a lehető legelőkelőbb helyen szerepeljen a keresési találatok között, növelve ezzel a láthatóságot és a látogatószámot.

 

Halállal lakol tetteiért a cianiddal mérgező thaiföldi asszony

Néha gyilkol, vagy más megölésére vesz rá gonosz embereket az étel, az ital, amely sajnálatosan nem csak táplál, szomjat olt. Szomorú alapigazság ez, a gasztronómia sötét oldala. Sorozatunkban megtörtént, nagyon is tanulságos esetekről olvashattok, a nagyvilágból és itthonról egyaránt. Ezúttal a thaiföldi cianidos mérgezésről lesz szó.(Forrás: glamour.hu, Wikipédia)