
Manapság már nem meglepő, hogy az emberek egy része nem eszik húst, sőt akadnak, akik semmilyen állati eredetű élelmiszert nem fogyasztanak. Ők a vegánok. Hogy ne legyen számukra unalmas az étlap, adok számodra néhány tippet, mivel lehet őket levenni a lábukról.
Zölségkrémlevesek növényi tejszínnel készítve

A brokkoliból készült krémleves szinte mindenki számára ínycsiklandó. Fotó: Pexels
Brokkoliból, karfiolból, édesburgonyából, medvehagymából, sütőtökből és szinte majd' mindegyik zöldségből remek krémleves készül. Állati eredetű tejszín helyett használj növényit! Kiváló megoldás a kókuszból készült. Ráadásul kellemesen lágy ízt kölcsönöz az ételnek. Tégy egy próbát!
Humusz

A humuszt egyszerűen imádja a vegánok többsége! Fotó: Pexels
A humusz többnyire csicseriborsóból készül, és remek változata a mártogatósoknak. Ráadásul nagyon laktató és ízletes, nem hiába szeretik a vegánok, de egyébként nem csak ők!
Vegán pizza

A brit tudósok azt is biztos megállapíthatnák: a vegán pizzát mindenki szereti! Fotó: Pexels
Elmondhatjuk, hogy a pizzát mindenki szereti. Nos igen, a nápolyiak remek találmánya ez az étel! És ki mondta, hogy feltétnek muszáj hústermékeket és állati eredetű egyéb hozzávalókat használni?! Jól sejted, senki! Sőt sokan érzékenyek a hisztaminra, azaz például a paradicsomra: sütőtökből vagy céklából is nagyon finom szószt készíthetsz, sokféle zöldség kerülhet a vegán pizzára, ráadásul nagyon finom növényi sajtok készülnek. Cheddar és mozzarella ízesítésűek is. Ez utóbbi kettő például remek ízt adhat a pizzádnak. Próbáld csak ki!
Zöldségcurry
Az indiai konyha fantasztikuma a curry fűszerkeverék. Nemcsak hússal lehet curry-t készíteni, hanem zöldségekkel is, de akár tofuval is. Használj növényi "tejterméket" sűrítésként! Rizzsel tálalva mennyi eledel!

Zöldségcurry?! Simán! Fotó: Pexels
Vegán brownie

A vegánok is kedvelik a brownie-t: magas kakaótartalmú csokoládéból készítsd, s tejalternatívál tedd lággyá a tésztát! Perfetto!