Csodás recept érthető leírással

Gasztrobloggerkedni nagyszerű. Illusztráció: Pexels

Amikor gasztrobloggerként új receptet próbálsz ki, oda kell figyelned a fogalmazásra! Bizonyára azt szeretnéd, hogy mindenki megértse, hogy hogyan készíted el az ételed – ehhez nagyon frappánsan és egyértelműen kell fogalmaznod. Olykor pedig az sem jelent hátrányt, ha beleveszed a cikkedbe, mit miért csinálsz. Ha például egy jó tésztaszószhoz felhasználod a tésztafőzéshez használt főzővizet, jó, ha odaírod, hogy ezt a hőkiegyenlítés miatt teszed. 

Sok gasztro-kedvelő szereti tudni a trükköket, és valószínűleg jó néven veszik a "mini-kurzusokat" is.

 

A csodás receptekhez érthető szövegezés is szükséges. Illusztráció: Pexels

Illusztráció: Pexels

 

Íme néhány hasznos tanács!

  1. Az írásaid legyenek gördülékenyek, egyértelműen megfogalmazottak!
  2. Ne használj több soros mondatokat! Használj bekezdéseket!
  3. Egyeztesd az alanyt az állítmánnyal
  4. Tudd a magyar helyesírás szabályait!
  5. Pontosan tüntesd fel a mértékegységeket! Ha azonban nem tudod ezeket konkrétan megadni, magyarázd el, mit értesz az olyan kifejezéseken, mint „ízlés szerint”!

 

Ha még több praktikára vagy kíváncsi, kövesd az írásaimat, illetve keress meg! 

 

Verebélyi Márta

info@nyelvalelke.hu

+36708839478