
Amikor gasztrobloggerként új receptet próbálsz ki, oda kell figyelned a fogalmazásra! Bizonyára azt szeretnéd, hogy mindenki megértse, hogy hogyan készíted el az ételed – ehhez nagyon frappánsan és egyértelműen kell fogalmaznod. Olykor pedig az sem jelent hátrányt, ha beleveszed a cikkedbe, mit miért csinálsz. Ha például egy jó tésztaszószhoz felhasználod a tésztafőzéshez használt főzővizet, jó, ha odaírod, hogy ezt a hőkiegyenlítés miatt teszed.
Sok gasztro-kedvelő szereti tudni a trükköket, és valószínűleg jó néven veszik a "mini-kurzusokat" is.

Illusztráció: Pexels
Íme néhány hasznos tanács!
- Az írásaid legyenek gördülékenyek, egyértelműen megfogalmazottak!
- Ne használj több soros mondatokat! Használj bekezdéseket!
- Egyeztesd az alanyt az állítmánnyal!
- Tudd a magyar helyesírás szabályait!
- Pontosan tüntesd fel a mértékegységeket! Ha azonban nem tudod ezeket konkrétan megadni, magyarázd el, mit értesz az olyan kifejezéseken, mint „ízlés szerint”!
Ha még több praktikára vagy kíváncsi, kövesd az írásaimat, illetve keress meg!
Verebélyi Márta
+36708839478