hal

Mi legyen az adventi menü? – Mutatok egy pofonegyszerű főételt!

Előzőleg már írtam az adventhez kapcsolódó gasztronómiáról, és mivel a hétvége már aktuálissá is teszi, megosztok egy könnyen elkészíthető receptet.

Szerintem ilyenkor (is) érdemes halat készíteni. Bármilyen fajta megfelel, amit minőséginek – és persze megfizethetőnek – találunk. A hal fogyasztása jót tesz a szívnek, a gyomornak és az agynak is, de tapasztalatom szerint a bőrnek, a hajnak és a körmöknek szintúgy.

Ha rántott sajt lesz, inkább rendelek egy pizzát!

Szem előtt kell tartanod, hogy az éttermedbe vegetáriánusok és vegánok is beülhetnek, így célszerű nekik is megfelelned. Mindkettő irányzat követőjéről tudvalevő, hogy nem eszik húst, illetve állati zsiradékot. A vegetáriánusok (vegák) a vegánnal ellentétben tejterméket, tojást, zselatint fogyasztanak – bár akad olyan vonulat is, amely az utóbbi valamelyikét kizárja, sőt olyan is, amelyik halat eszik. Az, hogy mit érdemes kínálni a vegetáriánusoknak (a vegánokat a következő részben tárgyalom), ebben a cikkemben fejtem ki.